
Ze sztuką kulinarną jest trochę jak z piłką nożną. W Polsce znają się na niej wszyscy, choć niewielu naprawdę potrafi grać. Bo umiejętność kopnięcia piłki to jeszcze nie mistrzostwo świata. Podobnie, gdy przygotowujemy potrawy, widzimy tylko skrawek kulinarnej rzeczywistości, którą okrywa tajemnica. Zatem oczywistym jest, że w naszym cyklu „Tajemnice Sopotu” pojawić się musi specjalista od kulinariów, współautor książki „Gastrobanda” i „K5 Domowa gastrobanda” oraz szef Akademii Kulinarnej K5. Przygotujcie się zatem na tajemnicze i smakowite zarazem opowieści o kulinariach oraz sekretach pracy kucharzy i szefów kuchni. A wszystko to podparte bogatym doświadczeniem zawodowym Kamila Sadkowskiego, który jak to mówią niejeden chleb upiekł.
Na spotkanie z Kamilem Sadkowskim zapraszamy do Sopoteki 26 maja o 18:00.
Projekt „Tajemnice Sopotu” jest dofinansowany ze środków miasta Sopotu.